Ugrás a fő tartalomra

MGCOOL Band 2

Megérkezett hozzám az elePhone almárkájának fitnesz karperece név szerint az MGCOOL Band 2.

Bevezetés, tartozékok


Tavaly novemberben bemutatott eszköz egy kis szolid matt fekete papírdobozban érkezett, semmi árulkodó kép a termékről, a doboz tetején egy ezüst színű MGCOOL logó, a két rövidebbik oldalán ezüst színű biztonsági matrica.
A doboz belsejében folytatódik a fekete papír használata. Egy nagyobb felhajtható fedelű rekesz alatt található a teszt alanya, és az angol nyelvű használati utasítás. A kisebbik rekeszben pihen a csíptetős töltőkábel, amit bármilyen usb-s töltőfejről el tudunk látni árammal.

Eszköz


Anyaghasználatát műanyag, és szilikon jellemzi. Az almás gyártónál látott sportszíjhoz hasonlót alkalmaz az MGCOOL is aminek az anyaga bőrbarát, de sajnos nem cserélhető, legalábbis eszköz nélkül nem. A fitnesz egység enyhén ívelt, hogy jobban felvegye a csuklónk vonalát, elején a 0,66 inch-es 64 x 48 felbontású monokróm OLED kijelző található, alatta az érintőgomb, felette egy márkajelzés. A készülék alján található a pulzusszám mérő és a töltőcsatlakozó. iOS-es vagy androidos eszközünkkel a NRF51822 QFAC chip által biztosított bluetooth 4.0 kapcsolaton keresztül kommunikál. A mozgásunkat egy 3 tengelyes giroszkóp által kapott információ alapján számolja. A pulzusszámunkat egy PT15-21C/TR8 nevű fototranzisztor figyeli, ami az adatlapja szerint gyors válaszidőt, és magas fotóérzékenységet ígér. Üzemidőről a 80 mAh-es lithium polymer akkumulátor gondoskodik, ami a gyártó szerint 21 napos készenléti időt bír ki. Ezek mellett még egy IP-tanúsítvánnyal is rendelkezik, mégpedig IPx7-es azaz vízbe merülés ellen védett korlátozott ideig (0,15–1 m között 30 percig).



Használat


A dobozból kivéve sajnos le volt merülve, így töltéssel kellett kezdeni az ismerkedést. A töltőkábel rácsíptettem az egységre, és bedugtam a telefonom töltőfejébe. Itt jött az első kellemes meglepetés, a töltést nem csak animációval jelezte a kijelzőjén, hanem arról is informált, hogy éppen hány százalékon áll, így körülbelül meg tudjuk saccolni mennyi lehet még vissza a töltésből. Miután végzett, lekapcsolta töltést és kikapcsolta a kijelzőt. A karperec csuklóra felpattintva kényelmes, nem kell attól tartani, hogy a csat kikapcsolódik és leesik a kezünkről. Érdekes módon az automata kijelzőébresztés kimaradt a repertoárból, így minden esetben kénytelenek vagyunk az érintőgombot nyomkodni, ez jó is, meg nem is. Így a véletlen kijelző felvillanások biztos ki vannak küszöbölve.
A kijelzőn először az idő, dátum, és akkumulátorszint jelenik meg, itt sok választásunk nincs. 24 órás formátumban írja ki az időt, felette a felső sorban nap, hónap, és az akkumulátor piktogramja informál minket. A menüben az érintő gomb rövid és hosszú érintésével tudunk navigálni. Ezek között lépkedve le tudjuk olvasni a napi aktuális lépésszámunkat, a megtett távolságot, elégetett kalóriát. Lehetőségünk van a pulzusszámunk mérésére, a kamera, és a zenelejátszó vezérlésére, és a telefon keresésére is. Illetve egy futómód is található a menüben, amiben elindít egy stoppert, méri a lépésszámot, és a futás alatt elégetett kalóriát. Ezenkívül a bluetooth kapcsolati állapotot és a MAC címének utolsó 4 karakterét is meg tudjuk nézni, és azzal azonosítani az eszközünket.



Alkalmazás


Az alkalmazás találóan MGCOOL Band 2 névre hallgat, androidon a 4.4, iOS-en a 7.0 a legrégebbi rendszer amire fel tudjuk telepíteni. Windows-os telefonra nincs hivatalos alkalmazásuk.
Az alkalmazást elindítva első alkalommal egy bejelentkezési ablak fogad, ami biztató az esetleges back-up miatt. De aki nem szeretné magát regisztrálni az simán nyomhat egy skip-et, és használhatja az alkalmazást felhasználói fiók nélkül is.

  



Az alkalmazás egy oldalról beúsztatható menüből és egy oldalirányban lapozható képernyőkből épül fel. Négy képernyőn informálódhatunk a sétálásunk, a futásunk, az alvásunk, és a pulzusunk felől. Amelyikhez tartozik napi célkitűzés annál azt is szemlélteti, hogy éppen hol is tartunk. Ha elértük célunkat, vagy még nem, de szeretnénk informálni ismerőseinket teljesítményünkről arra is van lehetőségünk a jobb felső sarokban található kis ikonnal. Jelenleg sajnos igen szűkös a paletta, WhatApp, WeChat, facebook, twitter, és e-mail opciók közül választhatunk.

Az oldalról beúsztatható menünél felül helyezkedik el a felhasználói profil, ahol beállíthatunk egy profilképet és más egyéb személyes adatokat: születésnap, magasság, nem, súly, és itt jött egy újabb meglepetés, lehetőségünk van a lepésünk hosszát megadni, és ha ezt becsülettel beállítjuk akkor a lépésszámunkat figyelembe véve korrekt számot kell hogy kapjunk a megtett út hosszáról. Az oldalsó menüből érhető el a kamera alkalmazása, ezzel működik együtt a karperec. A record menüpont alatt a megtett lépéseket, az elégetett kalóriát, távolságot, mély alvást és a total recordot (amit nem értek, hogy mi) tudjuk megnézni napi, heti, havi, és éves nézetben egy-egy diagram szemléltetésével.



Oldalt érjük el a beállításokat is, itt tudjuk kitűzni a napi célokat a lépésszámra, futásra, távolságra, és elégetett kalóriára, itt van lehetőségünk engedélyezni a különféle extra funkciókat, mint a telefon és karperec keresés, zenelejátszó vezérlés, kamera, a hívás és SMS értesítést, a népszerű kínai messenger alkalmazások, facebook, és whatapp értesítéseit is. Lehetőségünk van beállítani ébresztőt is, ebből akár 2 időpontot is. Csengőhangot választhatunk, ez a telefon keresésekor hasznos. Illetve még egy kis figyelmesség, segít az alkalmazás abban is, hogy nehogy kiszáradjunk, és erre biztosít is beállítási lehetőséget, hogy a karperec "csipogjon" egy kis folyadékbevitelért.

Az alvás figyelést mi is segíthetjük, azzal, hogy megadjuk, hogy körülbelül mikor fekszünk le, és mikor kelünk, így az alkalmazásnak, és a karperecnek könnyebb kitalálnia, hogy mikor is alszunk, sajnos ennek beállítása, nem teljesen jó, mert még az alvás kezdetét bármikorra beállíthatjuk az alvás vége csak reggel 6 és 11:59 között lehet, szóval jajj a hajnali kelőknek, nekik nem feltétlenül fog jól számolni. A beállításoknál tudjuk a karperec rendszerét is frissíteni. A felhasználói adatokat törölni, és még egy kedvesség az alkalmazásban, itt is olvasgathatjuk a felhasználói kézikönyvet, mert az alkalmazás része.



Üzemidő, végszó

Üzemidej elég kellemesen alakul, egy feltöltéssel 5-6 napig követ minket a karperec. Ebben segíti az is, hogy a kijelzőt nekünk kell ébreszteni. Összességében egy korrekt kis eszközt kapunk a pénzünkért, ami fel van szerelve egy-két olyan extrával amivel kitűnik ebben az árkategóriában.

Én a terméket a GearBest-ről rendeltem, ott jelenleg van EU-s raktárban is, de ugyanúgy be lehet szerezni a Banggood-ról is.

Megjegyzések

  1. Kedves Blogger Bácsi!

    Keresek egy olyan karkötőt, ami tud zenelejátszót vezérelni. Látom, hogy ez olyan, de tudna esetleg írni még olyat, aminek van ilyen funkciója iOS-re? Előre is köszönöm!

    Attila

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

AMAZFIT COR

Az AMAZFIT a huami család tagja, ami a Xiaomi ökoszisztéma része. Nem mellesleg a világ első számú okos viselhető kiegészítő gyártója, megelőzve az apple-t és a FitBit-et. Az ő kezüket dicséri a Xiaomi Mi Band széria, és az Amazfit Pace is többek között. Sajnos általában azok az eszközök amik több információval szolgálnának a felhasználónak, első körben kínai nyelven kerülnek ki a piacra, és csak egy részük kap angol nyelvű változatot, azt is jelentős késéssel, az eredeti termék megjelenéséhez képest. Remélhetőleg a most megjelenő Cor is kap majd nemzetközi verziót. De mit is tud? Először is nagyon jól néz ki. Minimalizmus jellemzi, szép ívben fogja át a felhasználó csuklóját. Az számlapját egy 1.23"-os 80x160 pixel felbontású színes IPS kijelző uralja, ami jó betekintési szöget ígér, illetve már elég nagy, hogy kényelmesen megjelenjenek rajta az üzenetek, értesítsek.    Az anyaghasználat első osztályú, az egység 316L típusú rozsdamentes acélból és műanyagból van, a

MGCOOL Band 3

Októberben bemutatta az MGCOOL az okoskarperec sorozatának következő darabját, a Band 3-at. Változott a forma. A gömbölyű formavilágot elhagyták, és a kijelző lapját egy nagy sík felületté alakították, de a kijelző mérete maradt 0.66"-os. Megjelent a cserélhető szilikon pánt, amit immáron nem patentos megoldással kell a csuklónkra rögzíteni, hanem rendes óra csattal. Illetve nőtt az akkumulátor kapacitása is. 80mAh-ról 105mAh-ra. Sajnálatos módon maradt a klipszes töltő. A szokásos funkciók mellett folyamatos pulzus monitorozást ígér, illetve gesztus vezérlést, kíváncsian várom mire gondolhatnak. Új az alkalmazás. A Wakeup által fejlesztett WearFit 2.0-t használja az MGCOOL. Ami így első ránézésre egész jól néz ki.